MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ
ANASAYFA ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK KAMPÜSTE YAŞAM ÖĞRENCİ KÜTÜPHANE TANITIM TÖRENLER MSÜ'YE NASIL GİRİLİR


    Kara Harp Okulu Eğitim

    Askerî Eğitim

     Harbiyelilere; askerî eğitim ile takım komutanlığı seviyesinde, akademik öğretim ile lisans düzeyinde eğitim verilmektedir. 5 Yıllık eğitim süresinin %62’sini askeri eğitim ve dersler; %38’ini akademik dersler oluşturmaktadır.

     

    •  Askeri Eğitim; Harbiyelileri Piyade Takım Komutanı seviyesinde yetiştirmek maksadıyla yıl içi ve yıl sonu olmak üzere 2 safhada icra edilmektedir.
    •  Yıl içi askeri eğitimler Ankara’da yapılmaktadır.
    •  Hazırlık ve 1’inci sınıf Harbiyeliler haftada bir yarım gün; 2, 3 ve 4’üncü sınıf Harbiyeliler haftada bir tam gün olarak icra etmektedir.

     

     

    •  Yıl Sonu Askeri Eğitimler; İntibak Eğitimi 4-5 hafta, Hazırlık, 1 ve 2’nci Sınıf Harbiyelilere 8 hafta süreyle, spor, atış ve tatbikatların yoğun bir şekilde icra edildiği İzmir / Menteş bölgesinde yapılmaktadır.

     

     

    •  3’üncü Sınıf Harbiyeliler, 9 Hafta süreyle, Komando Temel / Mukavemet Kazandırma eğitimlerini, Eğirdir/Isparta’da icra etmektedir.

     

     

    •  Komando Temel Eğitimini başarıyla tamamlayan 3’üncü sınıftan seçilen Harbiyeliler, 1’inci Komando Tugay K.lığı/Kayseri’de icra edilen 3 haftalık paraşüt eğitimini başarıyla tamamladıklarında bröve almaya hak kazanmaktadırlar.

     

     

    •  P.Tf. atışlarında başarılı olanlar arasından seçilen Harbiyelilere, yıl içi ve yıl sonu eğitimlerinde keskin nişancı eğitimi verilmekte ve keskin nişancı atışı yaptırılmaktadır.
    •  Harbiyelilerden istekli ve yetenekli olanlara yıl sonu eğitimleri kapsamında dalgıçlık kursu verilmektedir.

     

     

    •  Başarılı Harbiyelilere kış aylarında kayak eğitimi verilmektedir.

     

     

     

    •  Temel/Savaş Beden Eğitimi; bütün Harbiyelilere; yıl içi haftada iki farklı günde 3’er saat blok ders şeklinde, toplam 6 saat uygulanmaktadır. Olimpik spor çalışmaları haftada 10 saat icra edilmektedir. 17 branşta (Askeri Pentatlon, Atış (Havalı/Ateşli), Atletizm, Kros, KHB (Koşarak Hedef Bulma), Yüzme, Tenis, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Eskrim, Triatlon, Taekwando, Karate, Kick Boks, Judo) olimpik spor çalışmaları yapılmaktadır.

     

     Toplam 12 branşda (Ebru, Resim, Zeybek, Horon, Bağlama, Piyano, Yan Flüt, Ney, Koro, Satranç, Boru, Trampet) eğitsel kol faaliyeti icra edilmektedir.

    Akademik Öğretim

     Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır. Askerî öğrenciler; Dekanlık bünyesindeki akademik öğretimleri ile eşzamanlı olarak Öğrenci Alay Komutanlığı tarafından yürütülen uygulamalı askerî eğitimler ile beden eğitimi ve spor faaliyetlerini başarıyla tamamlamaları durumunda mezun olmakta ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı kadrolarına muvazzaf subay olarak atanmaktadırlar.

     2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Millî Savunma Üniversitesine bağlı olarak faaliyetine devam eden Kara Harp Okulu'ndaki askerî öğrenciler, ağırlıklı olarak İngilizce ve ayrıca da Arapça, Farsça, Fransızca, Rusça ve Yunanca dillerinin birinde yürütülen yabancı dil hazırlık sınıfı müteakiben, birinci sınıfta YKS'de aldıkları başarı puanlarının türü dikkate alınarak yerleştirilecekleri lisans programlarına uygun sayısal (mühendislik), eşit ağırlık veya sözel puan türündeki öğretim programlarına mahsus ortak programı görürler. 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıflarda ise;

     

    •  Bilgisayar Mühendisliği
    •  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    •  İnşaat Mühendisliği
    •  Makine Mühendisliği
    •  Savunma Yönetimi
    •  Tarih
    •  Uluslararası İlişkiler

     

    programlarının birine, birinci sınıf ders başarıları ve kendi tercihleri de dikkate alınarak yerleştirilir. Lisans dersleri; modern laboratuvar, dershane ve amfilerde kurum içi ve dışından asker ve sivil öğretim elemanları tarafından yürütülmektedir. Ders dışı ortamlarda da yabancı dillerini geliştirmeleri adına Harbiyelilere bilgisayar ve internette çalışma imkânları sağlanmakta, ilave kurslar düzenlenmektedir. Mezun olan bütün öğrenciler subay diploması ile birlikte uluslararası geçerliliği olan bir lisans programının diplomasını da almaktadır. MSÜ KHO lisans programlarını başarıyla bitiren Harbiyeliler, lisansüstü öğrenimlerine yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde devam edebilmektedir.

     Kara Harp Okulu Dekanlığı Kültürel faaliyetler Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan öğrenci kulüpleri (Arapça Konuşma Kulübü, Dil ve Edebiyat Kulübü, Ergonomi Öğrenci Kulübü, Farsça Konuşma Kulübü, Fen Bilimleri ve Bilimsel Düşünce Kulübü, Fransızca Konuşma Kulübü, Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü, Gömülü Sistem Tasarım Kulübü, Harp Tarihi Kulübü, Hukuk Okur Yazarlığı Kulübü, İngilizce Konuşma Kulübü, İnsansız Hava Araçları Kulübü, Liderlik Kulübü, Modelleme ve Optimizasyon Kulübü, Mühendisliğe Hazırlık Kulübü, Radyo-Televizyon ve Sinema Kulübü, Robotik Tasarım Kulübü, Rusça Konuşma Kulübü, Savaş ve Ordu Kulübü, Savunma Araştırmaları Kulübü, Siber Güvenlik Kulübü, Tarih Kulübü, Tiyatro Kulübü, Türk Dünyası Kulübü, Uluslararası İlişkiler Kulübü, Yapı Kulübü, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Kulübü) yoluyla Harbiyeliler kendilerini geliştirmek istedikleri alanlara yönelik çalışmaları öğretim elamanlarının danışmanlığında sürdürebilmektedir. Başarılı öğrencileri ödüllendirmek, bilgi ve görgülerini artırmak maksadıyla çeşitli yurt içi ve yurt dışı geziler de düzenlenmektedir.