MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ
ANASAYFA ÜNİVERSİTEMİZ AKADEMİK KAMPÜSTE YAŞAM ÖĞRENCİ KÜTÜPHANE TANITIM TÖRENLER MSÜ'YE NASIL GİRİLİR


    Mezuniyet Sonrası Olanaklar

     

     a.  Uçak ve Helikopter Pilotluğu:

     Hava Harp Okulu son sınıfta yapılan sağlık muayenelerini geçen ve mezuniyet sonrasındaki pilotaj eğitimini başarı ile tamamlayan teğmenler Hava Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli üs ve birliklerinde jet/nakliye uçağı ve helikopter pilotu olarak görev yaparlar.


     b.  Yurt Dışı Görevleri:

     Mesleğinde başarı göstermiş ve yabancı dil bilgisi yeterli olan havacı subaylar Hava Kuvvetleri Komutanlığının yurt dışındaki (Askeri ataşelik, NATO vb.) kadrolarında çalışma ve ülkemizi temsil etme imkânına kavuşmaktadır.


     c.  Mezuniyet Sonrası:

     Harbiyelilere mezuniyetlerini müteakip, “subay diploması” ile birlikte, bitirmiş olduğu bölüme ait “lisans diploması” da verilmektedir. Hava Kuvvetleri Komutanı; Hava Harp Okulu mezunu subaylar arasından seçilmektedir. Subaylar, devlet memurudur. HHO’dan mezun olur olmaz maaş almaya başlamaktadırlar. Mezun olan subaylar, lojmanlardan, dinlenme ve eğitim maksatlı olarak aileleri ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde sadece TSK personeline hizmet veren yerel ve özel eğitim merkezlerinden istifade edebilmektedirler. Orduevleri ile sosyal tesisler; konumu, konforu, sunduğu nitelikli ve ekonomik imkânlarıyla TSK mensuplarının hizmetindedir. Subaylar, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)’nun doğal üyesidirler.


     ç.  Yurt İçi ve Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenimi:

     Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda havacı subaylar yurt içi ve yurt dışındaki seçkin üniversitelerde ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki enstitülerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı nam ve hesabına eğitim alabilmektedirler.